Stichting Kamermuziek Ateliers Nederland

 

De Stichting KamermuziekAteliers Nederland (SKAN) is in 2010 opgericht om op zo veel mogelijk verschillende manieren aandacht te schenken aan de kamermuziekbeoefening, door jong en oud, door amateurs en (jonge)professionals.

De Stichting doet dit door een totaalpakket aan kamermuzikale activiteiten te ontwikkelen, en daar waar mogelijk krachten te bundelen met andere organisaties en ensembles op het gebied van kamermuziek.


culturele ANBI

De SKAN heeft geen winstoogmerk en is door de belastingdienst aangemerkt als culturele ANBI  (ANBI = Algemeen Nut Beogende Instelling). Waarom Kamermuziek? 

We vinden dat het beoefenen van kamermuziek, zowel door kinderen als door amateur- en professionele musici, een belangrijke bijdrage kan leveren aan het culturele klimaat van het land. Het maken van kamermuziek is een intensieve, actieve en sociale vorm om je in een kunstwerk, een componist en een cultuurhistorische context te verdiepen. Het spelen van kamermuziek brengt iedereen terug tot de kern van muziek maken. Het samen spelen, zonder dirigent, betekent dat veel eigen muzikaal initiatief en vermogen tot samenwerken vereist is - kamermuziek betekent naar elkaar luisteren, elkaar willen begrijpen en elkaar stimuleren. Kamermuziek kan juist door haar focus op intimiteit en puurheid een grote kracht ontwikkelen!

 

Bestuur en organisatie:

De Stichting Kamermuziek Ateliers Nederland wordt bestuurd door een onafhankelijk en onbezoldigd bestuur, dat momenteel 4 leden kent. De stichting heeft geen personeel in dienst en derhalve geen lopende kosten.  

dr. Richard Braakenburg van Backum, voorzitter 

Arthur Verkerke, secretaris

Dietske Simons, penningmeester
drs. Femke Hillen-Goossens, bestuurslid

Sidonie Riha - directeurComité van Aanbeveling

Mevr. Vera Beths

Mevr. Liza Ferschtman

Dhr. Pavel Fischer

Dhr. Henk Guittard

Mevr. Pauline Oostenrijk

Dhr. Yke Viersen 


Adres en contactgegevens:

Stichting Kamermuziek Ateliers Nederland

Statenlaan 97

2582GG Den Haag

e:

t: 06- 47804890


Gegevens:

RSIN nummer:  823001891
KVK nummer:  50930710
IBAN nummer: NL39 INGB 0005 9945 97
BIC code:  INGBNL2A


ANBI-publicaties:


uittreksel Kamer van Koophandel 2023
inhoudelijk jaarverslag 2022

jaarrekening 2022