Familie-ensembles welkom!


In veel families word de traditie om een instrument te bespelen van generatie tot generatie doorgegeven, maar vaak blijft er in het dagelijks leven te weinig tijd om ook samen met elkaar muziek te maken. Het Kamermuziek Atelier Delft wil het samen musiceren in families stimuleren en stelt een gezamenlijke deelname van (groot)ouders (of tantes, ooms) met hun (klein)kinderen op prijs. Tijdens de Covid-19-pandemie en in een tijd van lockdowns is het zeker dubbel aantrekkelijk om binnen je eigen gezin muziek te maken!

Het spelniveau zou vooral bij de deelname van jongere kinderen die hun instrument nog niet al te lang spelen ver uit elkaar kunnen lopen. Stichting Kamermuziek Ateliers Nederland (SKAN) biedt aan deze ensembles naast het gewone cursusprogramma het volgende aan:

advies over geschikt repertoire en  een gratis voorbereidende lessen a 50 minuten. 

(deze les wordt in Den Haag gegeven)De docenten zullen ervoor zorgen dat de kamermuzieklessen zowel voor de volwassenen als kinderen interessant zijn en dat de ensembles zich optimaal op de slotpresentatie voor kunnen bereiden. Kleine familie-ensembles (bijvoorbeeld een duo van vader en zoon) kunnen we desgewenst ook in een groter ensemble samenvoegen. 

 
Voor de deelname van kinderen/jongeren geldt sowieso een sterk gereduceerd tarief. Als families de reguliere deelnemersbijdragen echter niet kunnen betalen kunnen zij contact opnemen met de SKAN om een familiekorting aan te vragen.
familieensembles tijdens het KAD 2018 en met docent Arno van der Vuurst tijdens het Meespeel Atelier 2018